Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ

Οι κοιλιακοί είναι μύες που αποτελούνται κυρίως από ίνες βραδείας συστολής.Αυτό σημαίνει, ότι αντέχουν διαρκείς και συνεχείς προπονήσεις.Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει ανάπαυλα μεταξύ των προπονήσεων για την αποφυγή υπερπροπόνησης τους. Συνεπώς, τους γυμνάζουμε κάθε 48 ώρες το πολύ, μέρα παρά μέρα και όχι κάθε μέρα.
Πολλές ή λίγες επαναλήψεις? Η απάντηση εξαρτάται από το τι θέλει ο κάθε ασκούμενος. Ένας αριθμός επαναλήψεων 15-20 με αργό ρυθμό για 3-4 set είναι αρκετός για την πλήρη εκγύμνασή τους (4-6sec/επαν.). Αντίθετα, οι 8-12 επαναλήψεις (με επιβάρυνση συνήθως) προάγουν την μυϊκή τους υπερτροφία.
ΠΑΝΩ και ΚΑΤΩ κοιλιακοί? Μύθος ! Υπάρχει ένας βασικός μυς στο πρόσθιο μέρος της κοιλιάς μας, ο ορθός κοιλιακός. Μπορεί μόνο να επιβαρυνθεί η πάνω από την κάτω μοίρα του με κάποιες κινήσεις και το αντίστροφο. 
ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εισπνεύστε στην αρχή της κίνησης και εκπνεύστε καθώς τελειώνετε την κίνηση. Αυτή η μέθοδος βοηθά στην επιπλέον επιφόρτιση των κοιλιακών και προστατεύει την οσφυϊκή μοίρα. 
Βέβαια ποτέ μόνοι σας ειδικά όταν έχετε προβλήματα μέσης ,μαζί με κάποιον έμπειρο επαγγελματία γυμναστή βρείτε εκείνο το πρόγραμμα που σας βοηθά με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα . 
                                 
                    ΟΙ 5 ΤΟΠ ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ….
ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ
ΑΣΚΗΣΗ 1


Ξαπλώνουμε σε μια μαλακή επιφάνεια, λυγίζουμε τα γόνατα μέχρι να πατήσει η μέση μας στο στρωματάκι, τοποθετούμε τα χέρια στους μηρούς και σηκωνόμαστε μέχρι τα χέρια να περάσουν τα γόνατα.


ΑΣΚΗΣΗ 2


Ξαπλώνουμε σε μια μαλακή επιφάνεια, λυγίζουμε τα γόνατα μέχρι να πατήσει η μέση μας στο στρωματάκι, τεντώνουμε τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Σηκωνόμαστε μέχρι να πατάει η μέση.



ΑΣΚΗΣΗ 3


Ξαπλώνουμε σε μια μαλακή επιφάνεια, λυγίζουμε τα γόνατα μέχρι να πατήσει η μέση μας στο στρωματάκι, τεντώνουμε τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Ταυτόχρονα σηκωνόμαστε και φέρνουμε τα χέρια πλάι στους μηρούς. Εκτελούμε εναλλάξ Δεξιά –Αριστερά.

ΑΣΚΗΣΗ 4


Ξαπλώνουμε σε μια μαλακή επιφάνεια, λυγίζουμε το ένα γόνατο και τεντώνουμε χαλαρά το άλλο πόδι, τοποθετούμε τα χέρια στα πλάγια του κεφαλιού. Σηκωνόμαστε και ταυτόχρονα σηκώνουμε κάθετα το άλλο πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 5


Ξαπλώνουμε σε μια μαλακή επιφάνεια, φέρνουμε τα γόνατα σε ορθή γωνία. Τα χέρια είναι τεντωμένα δίπλα στο σώμα μας. Μετακινούμε τα γόνατα προς τα πίσω και επάνω ξεκολλώντας την λεκάνη μας από το στρωματάκι.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου