Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τέσσερις συμβουλές για μεγαλύτερους τρικέφαλους!

1.Στην πρώτη άσκηση που κάνετε για τρικέφαλους κάντε πολύ καλό ζέσταμα.
   Όταν γυμνάζετε τους τρικέφαλους ποτέ μην αρχίζετε από την πρώτη άσκηση με πολύ μεγάλα βάρη. Αυτό όχι μόνο είναι πολύ επικίνδυνο για τους αγκώνες σας αλλά και για τις αρθρώσεις των ώμων σας. Θα έχετε πολύ καλύτερη απόδοση εάν προετοιμάσετε τους τρικέφαλους σας κάνοντας 2 σετ προθέρμανσης με πολλές επαναλήψεις έτσι ώστε όχι μόνο θα φέρετε αίμα σε αυτήν την περιοχή αλλά και θα συνηθίσει το νευρικό σας σύστημα για την κίνηση που πρόκειται να κάνετε.
2.Προσοχή στην υπερκόπωση.
   Οι τρικέφαλοι είναι μια μικρότερη μυική ομάδα από ότι τα πόδια ή η πλάτη, έτσι λοιπόν μπορείτε να τους γυμνάσετε πιο συχνά. Παρόλα αυτά θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας την ανάρρωση λαμβάνoτας υπόψη πάντοτε ότι οι τρικέφαλοί σας εμπλέκονται πολύ σε όλες τις ασκήσεις πίεσης που κάνετε για στήθος και ώμους.Εάν λοιπόν γυμνάζετε τρικέφαλους ξεχωριστά δύο ημέρες την εβδομάδα(προσθέτοντας τις προπονήσεις που κάνετε για στήθος και ώμους) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθουν υπερκόπωση και να μην δείτε καθόλου αποτέλεσμα.
3.Να σέβεστε τους αγκώνες σας και μάλιστα...πολύ!
   Η καλή τεχνική είναι πάντα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να προλάβετε έναν τραυματισμό και αυτό ισχύει ιδιαίτερα με τις κινήσεις έκτασης για τρικέφαλους. Όλοι όσοι κάνουμε προπόνηση πιέζουμε υπερβολικά τους αγκώνες μας αφού χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις ασκήσεις που κάνουμε για το άνω σώμα. Οι τρεις κεφαλές του τρικέφαλου συνδέονται κοντά στον αγκώνα με μόνο ένα τένοντα.
4.Διατηρείτε συνεχή πίεση.
   Τα αποτελέσματα από την προπόνηση των τρικέφαλων σας θα είναι πολύ καλύτερα εάν προσπαθήσετε να γυμνάζετε τον μυ όσο τον δυνατόν εντονότερα και πιο συγκεντρωμένα και να μην έχετε σαν στόχο την μετακίνηση του βάρους. Ίσως να έχετε παρακολουθήσει σε ορισμένα βίντεο προπόνησης επαγγελματίες που χρησιμοποιούν χαλαρή και εκρηκτική τεχνική στις ασκήσεις που κάνουν, ενώ δε σταματούν ποτέ την κίνηση και μοιάζουν σαν να βιάζονται να τελειώσουν ένα σετ τρικέφαλων όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτή η τεχνική μπορεί να έχει αποτελέσματα για γενετικά τέρατα όπως ο Coleman αλλά το πιθανότερο είναι αυτή η τεχνική να μην έχει καθόλου καλά αποτελέσματα σε εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου