Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ερώτηση φίλου του blog.



Η μέση μου με πονάει πολύ όταν κάθομαι στο γραφείο. Τι πρέπει να κάνω;


Χαμήλωσε την πλάτη της καρέκλας σου. Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι, εάν η πλάτη της καρέκλας βρίσκεται στις 135°, ανακουφίζει τους πόνους στη μέση. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα μηχανήματα έβγαλαν το συμπέρασμα ότι, εάν κάθεσαι με την πλάτη όρθια, τότε η μέση επιβαρύνεται πολύ. Σε ξαπλωτή θέση, όμως, η σπονδυλική στήλη δέχεται μικρότερες πιέσεις.
Επίσης, αν περπατάς μία φορά κάθε ώρα για τρία έως πέντε λεπτά, ανακουφίζεις τους μηρούς και τους γοφούς σου. Η καταπόνηση των μηρών και των γοφών είναι η αρχή για τους πόνους στη μέση. Δοκίμασε τις παρακάτω ασκήσεις, για να γυμνάσεις τις συγκεκριμένες περιοχές.
Προβολές. Γονάτισε στο δεξί γόνατο και σφίξε τον δεξιό μηρό. Σήκωσε το δεξί χέρι και γείρε προς τα αριστερά. Κάνε αυτήν την άσκηση τουλάχιστον για 20 δευτερόλεπτα σε κάθε πόδι. Επειδή αυτή η κίνηση είναι το αντίθετο από την κίνηση του καθίσματος γυμνάζει τους ανταγωνιστικούς μυς - π.χ. αντί να λυγίζεις το μηρό, τον τεντώνεις.

Γλουτιαία γέφυρα. Ξάπλωσε με την πλάτη στο πάτωμα και τα πόδια λυγισμένα. Σφίξε τους γοφούς και σήκωσε τους μηρούς από το πάτωμα. Μείνε σε αυτήν τη θέση για 5 δευτερόλεπτα κι επανάλαβε δώδεκα φορές. Με αυτόν τον τρόπο διατείνεις τους γοφούς σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου